dinsdag 21 november 2017

Lezing in de Gravin toegang gratis!

 
Weer even terug op het oude nest. Als oud-voorzitter van de werkgroep 'Oud de kunst', nu opnieuw een uitnodiging voor een lezing. In het verleden exposeerde ik er al eens, maar dan nu een andere tak van sport: een lezing!

Op uitnodiging van de werkgroep ‘Oud de Kunst’ zal de schrijfster Marja Visscher op vrijdag 24 november a.s. een lezing verzorgen in de Hofkamer van de Gravin in Oud-Beijerland. De aanvang van de middag is 14.00 uur.
Doordat leden van de leesclub van de Gravin de literair historische roman ‘Tussen rang en stand’ hebben gelezen en besproken, zal in ieder geval op dit werk wat dieper worden ingegaan. Uiteraard kan men hier, indien die er zijn, vragen over stellen en met de schrijfster er over van gedachten wisselen. Deze roman speelt zich voor een groot gedeelte af in het in de Hoeksche Waard welbekende Hof van Assendelft dat momenteel in gebruik is als museum. De bewoonster Sara du Faget van Assendelft woonde in den Haag, maar had het Hof als buitenhuis. Deze Sara speelt de hoofdrol in het boek ‘Tussen rang en stand’. Daarnaast zijn er recent een drietal andere boeken verschenen, twee delen van de trilogie ‘Tussen stad en streek’ waarvan het derde deel in het voorjaar verschijnt en de literair historische roman ‘Maannachten’. Deze laatste roman verscheen in oktober en gaat over het leven van de schilder J.B. Jongkind. Deze roman neemt de lezer vanuit het perspectief van Joséphine Fesser mee in het Parijse kunstenaarsleven van de schilder, voor wie zij al bij hun eerste ontmoeting een grote bewondering heeft opgevat. De boeken uit de trilogie spelen zich af in Puttershoek en Dordrecht.

De toegang tot de lezing in de Hofkamer is gratis, iedereen is van harte welkom. Uiteraard zijn er die middag boeken te koop en signeert de auteur de boeken indien gewenst. Ook reeds gekochte exemplaren kunt u meenemen om te laten signeren. Voor wie niet weet waar de Gravin zich bevindt, Koninginneplein 2-4 Oud-Beijerland (tegenover de Jumbo). De Hofkamer ligt achter het restaurant De Gravin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten