maandag 10 oktober 2016

Signeersessie bij Boekhandel Houtman Puttershoek

Twee Hoekschewaardse schrijfsters, Marja Visscher uit Klaaswaal en Gerda van Wageningen uit Oud-Beijerland signeren op zaterdag 22 oktober a.s. hun zojuist verschenen boeken. Marja Visscher de literair-historische roman ‘Tussen rang en stand’ en Gerda van Wageningen de streekroman ‘Dostie’ en de herdruk van de  historische trilogie ‘Rosegaert’.

De literair-historische roman ‘Tussen rang en stand’ is gebaseerd op het leven van Sara du Faget van Assendelft, die onlangs werd gepresenteerd in Museum Hoeksche Waard. De voelbare historie van die plek inspireerde de schrijfster om in het leven van Sara Louisa du Faget van Assendelft (1717-1807) te duiken. Een op feiten gebaseerde historische roman over een dapper vrouwenleven, waarvan de bekende schrijfster en columniste Marjan van den Berg schreef: ‘Een bijzonder inkijkje in het welgestelde leven van de achttiende eeuw. Romantiek, spanning, emotie en een scherp oog voor historische details.’ Voor wie het boek heeft gelezen zal het museum nooit meer hetzelfde zijn.

De streekroman ‘Dostie’ is het eerste deel van een nieuwe, verrassend actuele historische trilogie van Gerda van Wageningen over vluchtelingenopvang in de Eerste Wereldoorlog. In oktober 1914 wordt Antwerpen gebombardeerd. Een grote stroom vluchtelingen zoekt veiligheid over de Nederlandse grens. Sonja Goemans en haar neef Leen zien vol ontzetting hoe Zeeuws- Vlaanderen overspoeld wordt door vluchtelingen; de boeren daar kunnen het niet meer aan. Ze besluiten een aantal vluchtelingen onderdak te geven in het washok en de schuur van hun boerderij Dostie. Eenvoudig blijkt dat niet te zijn, want de familie heeft een groot geheim, dat onder geen beding mag uitkomen. Daarnaast signeert Gerda de herdruk van de historische trilogie ‘Rosegaert’. Het boek bestaat uit de delen ‘Rosegaert’, ‘De rode freule van Rosegaert’ en ‘Romance op Rosegaert.’

Wie voor de komende feestdagen in december of gewoon voor zichzelf een persoonlijk gesigneerd exemplaar van genoemde nieuwe uitgaven wil laten signeren is zaterdag 22 oktober a.s. tussen 14.30 uur en 16.00 uur van harte welkom bij Boekhandel Marjan Houtman, Pieter Repelaerstraat 70-72 te Puttershoek.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten