donderdag 29 maart 2018

Leuk Paasuitstapje: Maannachten lezen en de Jongkind tentoonstelling in Dordrecht bezoeken

Zin om iets te lezen tijdens de Paasdagen, koop de historische roman 'Maannachten' over het leven van kunstschilder J.B. Jongkind en bezoek de prachtige Jongkind tentoonstelling in Dordrechts Museum. 'Maannachten', geschreven door Marja Visscher is een uitgave van Zomer & Keuning en te koop bij iedere boekhandel en op de websites van Bol.com en Bruna, ook als e-book verkrijgbaar.

Vast een voorproefje van wat je in Dordrecht te wachten staat. Het is vooral de combinatie van het boek 'Maannachten' en de tentoonstelling die je nog meer laat genieten van de schilderijen van deze schilder. Het boek is geschreven vanuit het perspectief van zijn vriendin Joséphine Fesser.


In de zomer van 1860 is Joséphine in de Parijse kunsthandel van Pierre Martin als daar Johan Barthold Jongkind binnenkomt. Ze is net zo onder de indruk van de kunstenaar als van zijn werk. Jongkind zelf was aan lagerwal geraakt en verbleef tijdelijk in Nederland. Zijn kunstenaarsvrienden hebben hem teruggehaald naar Parijs.

Wanneer Joséphine een schilderij van hem koopt en hem uitnodigt om bij haar te komen eten verandert zijn leven voorgoed. Ze wordt zijn toegewijde vriendin, zijn zakenpartner, zijn maan en sterren. 'Maannachten' is een intrigerend verhaal over leven voor de kunst en leven voor de liefde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten