donderdag 4 mei 2017

Nieuw boekentijdschrift Livre Magazine


Vanmorgen een leuke aankondiging via mijn mail binnengekregen waar je als schrijver helemaal blij van wordt, namelijk de lancering van een nieuw boekentijdschrift: LIVRE Magazine.

Op 9 juni verschijnt hét nieuwe tijdschrift voor de boekenliefhebber: Livre Magazine. Livre Magazine is het nieuwe, mooi vormgegeven tijdschrift over boeken en richt zich breed op lezers en leesclubs. Naast schrijversinter...views en recensies bevat Livre Magazine reportages over kinder- en kookboeken, fictie en non-fictie. Maar ook artikelen over kunst, cultuur en reizen ontbreken niet. Het wordt een schitterend rijk gevuld magazine van 80 pagina’s.

Hoofdredacteur Hannah Jansen Morrison (voorheen deBoekensalon) over het blad: ‘Livre Magazine is een tijdschrift vol inspiratie voor boekliefhebbers en leesclubs. Wij geloven dat goede boeken ons verrijken en verdiepen. Boeken gaan in de kern niet om de schrijver, om de uitgever of om het omslag. Boeken gaan over verhalen, over ideeën, over de schoonheid van taal en dat willen wij graag benadrukken: wij zoeken het verhaal achter het verhaal. Ik ben ervan overtuigd dat we een heel nieuwe doelgroep kunnen aanspreken die nu nog niet bediend wordt.’

Livre Magazine wordt hét platform over boeken, een platform dat steeds verder zal worden uitgebreid. Een papieren tijdschrift is een belangrijk onderdeel, dat sterk ondersteund wordt door online (site en sociale media). Voor leesclubs organiseert Livre online inhoud en handvatten om hun clubs te professionaliseren en uit te breiden. Jansen Morrison: ‘We zijn zeer ambitieus en hebben nog meer plannen, maar die houden we nog even geheim’

Livre Magazine is het eerste publiekstijdschrift van uitgeverij Pubmedia, die sinds 2014 vaktijdschriften Boekblad en Mediafacts uitgeeft. Livre Magazine is vanaf 9 juni verkrijgbaar bij kiosken en boekhandels en zal elk kwartaal verschijnen in een oplage van tienduizend exemplaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten