woensdag 8 mei 2019

Voor in de agenda: presentatie 'Lied van wind en water'

 Op zaterdag 11 mei a.s. verschijnt bij Zomer & Keuning het eerste deel van de Badhoeve-trilogie ‘Lied van wind en water’ geschreven door Marja Visscher. Het eerste exemplaar zal worden uitgereikt aan de Wethouder van Cultuur van Haarlemmermeer Marja Ruigrok. Deze feestelijke uitreiking begint om 13.30 uur in boekwinkel Jaspers, Sloterweg 95 in Badhoevedorp. Daarna zal de auteur indien gewenst de boeken signeren.
De auteur Marja Visscher, gespecialiseerd in het schrijven van historische romans, doet voorafgaand aan het schrijven gedegen onderzoek. Ditmaal stuitte zij op het interessante onderwerp van het leegpompen van het Haarlemmermeer en de uiteindelijke bebouwing met specifieke aandacht voor het landgoed De Badhoeve met zijn bewoners, de Amsterdamse jurist Jacob Amersfoordt (1817) en zijn echtgenote de toen bekende componiste/pianiste Hermina Dijk (1821). De Badhoeve was in die jaren een voorbeeld voor agrarisch Nederland en uit heel Europa bezocht men tijdens de open landbouwdagen deze boerderij op Engelse leest gesnoeid. Amersfoordt was bijvoorbeeld de eerste die met agrarische stoommachines de landerijen bewerkte.

Inhoud: Advocaat Jacob Amersfoordt (1817) verliest zijn vrouw in het kraambed. Door verdriet en gemis gooit hij het roer om. Hij sluit zijn woning aan de Prinsengracht voor een reis met zijn boot. Op het rustige water maakt hij plannen om grond te kopen in de zojuist drooggelegde Haarlemmermeerpolder. Hij heeft een landgoed voor ogen met de meest moderne landbouwmechanisatie. Teruggekomen in Amsterdam ontmoet hij tijdens een concert de bekende componiste/pianiste Hermina Dijk (1821). Diep geëmotioneerd door haar spel zoekt hij haar na afloop op. Er ontstaat al snel een liefdesrelatie. Maar de geëmancipeerde Hermina voelt er weinig voor om de concertzalen los te laten. Een toekomst als boerin op De Badhoeve is een weinig aanlokkelijk uitzicht. Wanneer Jacob alleen nog aandacht lijkt te hebben voor de ontwikkeling van het landgoed vlucht Hermina naar Parijs.


Deze historische roman is te koop tegen € 17,50 bij de boekhandel, ook als e-book verkrijgbaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten