zaterdag 9 december 2017

Schrijvers jatten toch ook niet van jou?

Het aantal gebruikers van e-readers neemt toe. In veel opzichten is dit een hoopvolle ontwikkeling, want dit biedt mogelijkheden om een breder lezerspubliek in contact te brengen met een divers aanbod. Maar ook is het belangrijk om stil te staan bij de schadelijke gevolgen. E-books worden op grote schaal illegaal gedownload en verspreid. Hierdoor lopen schrijvers en vertalers steeds meer inkomsten mis. Om deze problematiek onder de aandacht te brengen, heeft de Auteursbond met financiĆ«le steun van het Lirafonds een korte film gemaakt. Hierin is te zien hoe schrijvers Arthur Japin, Alma Mathijsen, Jessica Durlacher, Francine Oomen en Ernest van de Kwast van toevallige voorbijgangers een ijsje, krant, wijntje, broodje en zelfs een hondje afpakken, met dezelfde achteloosheid waarmee sommige mensen illegaal e-books downloaden. “Schrijvers jatten toch ook niet van jou?” luidt de clou. Wij willen dat zoveel mogelijk mensen deze film zien en de discussie erover aangaan. Ons doel is het bewustzijn onder lezers te bevorderen en ze aan te moedigen om hun e-books aan te schaffen via legale kanalen. Ons motto: ‘Als je boeken waardeert, dan waardeer je ook de schrijver.’

Wat kun jij doen?

Deel de link op Facebook, Twitter, LinkedIn of andere social media. Breng de film onder de aandacht van vrienden en collega’s uit de cultuurbranche. Breng de film onder de aandacht bij vrienden uit de media. Ga op verjaardagen, borrels en bij de koffieautomaat de discussie aan. Hiervoor hebben wij de meest voorkomende vragen en argumenten op een rij gezet en voorzien van goede antwoorden.

Wij als Auteursbond blijven ons ondertussen sterk maken voor strenge handhaving, verbetering van het legale aanbod en eerlijke vergoeding voor de auteur.

Bekijk de film op https://www.youtube.com/watch?v=jfZg594O40M
Lees meer op www.voordeauteur.nl.
Lees het persbericht op http://auteursbond.nl/…/schrijvers-in-de-bres-tegen-illega…/
Meer weergeven
Regie: Jamille van Wijngaarden Scenario: Eveline Hagenbeek DOP: Tom Bakker Montage: Sander van der…
youtube.com
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten