dinsdag 11 december 2018

Kerstcadeautip: Historische roman 'De Wolkenkijker'


Sara Hoevenaar is de echtgenote van Frans Naerebout (1748-1818). Ook al speelt het leven van deze eenvoudige garnalenvisser zich tweehonderd jaar geleden af, nog steeds is hij een Zeeuwse volksheld. Geëerd met een standbeeld op de boulevard van Vlissingen, beschreven en bezongen in het Zeeuwse volkslied als de 'onverschrokken Naerebout' en bij koninklijk besluit bepaald dat altijd één vaartuig van het Nederlandse loodswezen de naam Frans Naerebout zal dragen, is er veel over hem bekend.

Het leven van zijn vrouw Sara is van een totaal andere orde. Zij is, wanneer Frans op zee zijn werk verricht, verantwoordelijk voor de negen kindermonden die zij moet voeden. Zes eigen kinderen en drie van haar jong overleden schoonzusje. Deze roman is een fictief verhaal van hoe haar leven er als echtgenote en moeder heeft uitgezien. Marja Visscher brengt een ode aan Sara, die in het duister van de geschiedenis haar bescheiden, maar zo belangrijke rol speelde in het alledaagse Vlissingen in de achttiende eeuw.

ISBN 9789401913607 uitgave van Zomer & Keuning, ook als e-book verkrijgbaar. Te koop in iedere boekhandel. Voor meer informatie: www.zomerenkeuning.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten