dinsdag 4 september 2018

Bijzonder programma tijdens 'Frans Naereboutdag' in MuZEEum Vlissingen

Op zaterdag 22 september is er van 10.00 tot 17.00 uur een speciale 'Frans Naereboutdag' georganiseerd in het maritiem MuZEEeum van Vlissingen.

Dit jaar is het tweehonderd jaar geleden dat Frans Naerebout is overleden. De Vlissinger redde in 1779 samen met zijn broer Jacob en vrienden 87 van de ruim honderd opvarenden van het VOC-schip de Woestduyn.

De loods Naerebout van toen is nog steeds een inspiratiebron voor de loodsen van nu. En ook voor de mensenredders van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij KNRM is hij een voorbeeld.

In de tentoonstelling van het muZEEum wordt het levensverhaal van Naerebout verteld in woord en beeld. Bijzonder zijn de originele historische documenten met het handschrift van Naerebout zelf. Het enige bekende schilderij van de Woestduyn is speciaal voor de expositie geleend en tijdelijk naar het muZEEum verhuisd.


Voor deze 'Frans Naereboutdag' is een bijzonder programma samengesteld. Naast de tentoonstelling, het spel, de strip en de speurtocht is er van alles te doen.
Zo is er in de ochtend een optreden van het Scheldenloodsenkoor, in de binnentuin of bij slecht weer in de Pakhuizen. Het koor verzorgt ook nog een optreden met de leerlingen van de Frans Naereboutschool, dat ook nog zelfstandig zal optreden. Vervolgens is er een familierondleiding door het muZEEum. Om half twee worden de kinderen van 4-8 jaar in het torentje verwacht voor de Verhalenkoffer. In de Tobagozaal geeft de schrijfster Marja Visscher een korte inleiding over haar boek De Wolkenkijker, waarna zij een hoofdstuk zal voorlezen. Na afloop is er een signeersessie en is het boek te koop in de MuZeeumwinkel waarbij uitgeverij Zomer & Keuning voor speciaal voor de tenstoonstelling gedrukte (gratis) boekenleggers zal zorgen.
Zowel de rondleiding als de Verhalenkoffer in het torentje zullen die middag worden herhaald. Het programma duurt tot 17.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten