donderdag 31 januari 2019

Organisatie voor de presentatie van eerste deel De Badhoeve in volle gang

Vorig jaar om deze tijd meldde ik dat ik het eerste deel van de trilogie De Badhoeve, Lied van wind en water, had afgerond. Nu zijn we inmiddels in het stadium dat het manuscript is gecorrigeerd, de omslag klaar is en er een datum is gepland dat het boek bij Zomer & Keuning zal verschijnen namelijk op 7 mei a.s. De organisatie voor de presentatie bij boekhandel Jaspers in Badhoevedorp is in gang gezet en er staan ook al weer twee lezingen gepland in de bibliotheek van Badhoevedorp en op uitnodiging van bibliotheek Hoeksche Waard in 's-Gravendeel.
Het eerste deel van De Badhoeve trilogie kunnen jullie trouwens al bestellen bij www.boekhandeljaspers.nl Bol.com en Boekenwereld.com
Het verhaal De Badhoeve zat na de afronding van het eerste deel al compleet in mijn hoofd en het was dan ook heerlijk om direct nadat ik het eerste deel had ingeleverd, het leven van de geƫmancipeerde componiste Hermina Dijk en de tot agrariƫr omgeturnde Amsterdamse advocaat Jacob Amersfoordt verder gestalte te geven. Inmiddels zijn alle drie de delen geschreven.
Wie nieuwsgierig is naar deze twee naast elkaar levende ego's moet maar eens via Google wat meer over hen lezen. Het is de puur Hollandse geschiedenis van het leegpompen van het Haarlemmermeer en ontwikkelen en inrichten van het gewonnen land en de landbouw aldaar. Hun prachtige boerderij op Engelse leest geschoeid, groeit uit tot het huidige Badhoevedorp. Aan mij de eer jullie als lezers daar in mee te nemen. Jacob die als eerste de agrarische stoommachines naar hier haalde, zelfs burgemeester werd en het gevecht van Hermina om als componiste niet ondergesneeuwd te worden door alles wat er op het landgoed De Badhoeve gebeurt.
Voor beiden heb ik een karakter ontwikkeld waardoor we straks als de boeken worden gepubliceerd van heel dichtbij, bijna vanonder hun huid meemaken hoe hun beider leven er rond 1856 uitzag en welk gevecht zij beiden hebben moeten leveren om echt gelukkig te worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten